COXA CARRY – Ergonomiskt bärsystem

Midjeväskor med vätskblåsa och ryggsäckar från Coxa Carry har genom sitt unika ergonomiska bärsystem snabbt blivit en favorit bland elitidrottare och utövare inom längdåkning, löpning, MTB och vandring. Produkterna som Coxa Carry utvecklar har ett tydligt syfte att förbättra komforten och prestandan för användaren.

Midjeväskor och vätskebälten från Coxa Carry

Coxa Carry Träningsryggsäckar

Coxa Carry bärsystem

Coxa Carry är ett svenskt märke bestående av bärsystem som är ergonomiskt utformade för att förbättra komfort och prestanda för användaren. Coxa är idag populärt bland elitidrottare inom löpning, längdåkning, MTB och vandring.

Det som är unikt för Coxa är att all belastning som vanligtvis faller på axlarna bärs upp av höfterna i stället. Detta gör att rörligheten ökar betydligt och man slipper dessutom onödiga skador på grund av felbelastning eller skavsår från axelremmar. Produkterna utvecklas tillsammans med framstående idrottsmän och varje produkt genomgår ett flertal tester under produktionens gång. Man gör också löpande justeringar för att försäkra sig om att man kan erbjuda bärsystem som håller hög komfort och kvalitet samtidigt som de är praktiska. Förutom ryggsäckar och midjeväskor med vätskeblåsa har Coxa bland annat tagit fram vikbara vattenflaskor och mobilfodral.  Mobilfodralen från Coxa skonar mobilen vid låga temperaturer. 

Coxa-produkterna är utvecklade för rörelse och för att din prestation och komfort ska bli så bra som möjligt.

Mobilfodral samt tillbehör till vätskebälten och rygssäckar från Coxa Carry

Hur Coxa blev ett världsledande företag inom ergonomiska ryggsäckar

Idén till Coxa föddes 1968, då svensken Claes Bergkvist led av svåra skavsår från sin obekväma ryggsäck efter en lång vandring. Det skulle dock komma att dröja till 2008 innan Claes fick klarhet i hur han skulle lösa problemet och han bestämde sig då för att börja jobba på en prototyp för ergonomiska ryggsäckar anpassade för idrottsmän. Efter att ha införskaffat en symaskin tog det fyra år innan Claes Bergkvist var redo att patentera sin uppfinning. Därmed var Coxa Carry fött.

För att förverkliga sin vision om att bli en global tillverkare av ergonomiska bärsystem tog Coxa hjälp av experter från Germa, tillverkaren bakom JAS 39 Gripen piloternas G-dräkter och det italienska företaget Duraflex, som tillverkar spännen och accessoarer för utomhussporter. Vidare togs designern Jonas Blanking in, som är känd för att ha gett form till Boblbee ryggsäcken. Idag säljs Coxa Carry över hela världen och uppskattas av såväl elitidrottare som motionärer.