MAURTEN Sportdryck & Gel

Maurten tillverkar kolhydratrika sportdrycker för såväl elitidrottare som motionärer. Unikt för Maurten är att man med hjälp av hydrogeltekniken har lyckats öka innehållet av kolhydrater rejält. Exempelvis så innehåller Maurtens Drink Mix 320 nästan 14 % kolhydrater per 80 gram efter att den har blandats till. Det är dubbelt så mycket kolhydrater som man tidigare trott att en sportdryck kan innehålla. Maurten energigel 100 innehåller med samma teknik 24 gram kolhydrater i en gelportion på 40 gram.

Maurten Drink Mix 

Många andra sportdrycker som är rika på kolhydrater har tendens att skapa magbesvär på grund av den höga sockerhalten. Med Maurtens sportdryck undviker man detta på grund av användningen av hydrogel. Dessutom är produkterna helt naturliga och alla ingredienser som inte ökar prestationen har uteslutits. Det betyder att man inte använder sig av exempelvis färgämnen eller konserveringsmedel. Man har också uteslutit smaksättare, vilket gör det lättare att verkligen känna vad man får i sig när man dricker Maurtens drink mix.

Maurten

Maurtens unika energigel

Förutom sin exklusiva sportdryck så har Maurten också en unik energigel i sitt sortiment. Gelen bygger på samma hydrogel-teknik som sportdryckerna. Maurtens gel skiljer sig från de flesta andra energigels på marknaden som består av vatten, kolhydrater och ofta även innehåller artificiella smaksättare samt konserveringsmedel.  Maurtens gel är gjord på endast sex helt naturliga ingredienser. Med en unik mix av fruktos och glukos med en ratio på 0.8:1 gör att kroppen kan ta upp upp till 100 gram kolhydrater per timma. Det är alltså betydligt mer än de 60 gram som tidigare ansetts vara gränsen för hur mycket kolhydrater man absorbera per timma. 

Gelen kommer i förpackningar på 40 gram som innehåller hela 60 % kolhydrater. Precis som Maurtens sportdryck är energigelen snäll mot magen tack vare användningen av hydrogel. Hydrogelen bidrar till en smidig transportering genom magen till tarmen, där saltet, kolhydraterna och vattnet kan tas upp. Dessutom finns det en variant tillsatt med koffein, som förbättrar prestationsförmågan och kan lindra tillfällig smärta.

VETENSKAP ÄR EN DEL AV NATUREN OCH VICE, VERSA.