Prestera bättre med prestationshöjare

Prestationshöjare som ofta förkortas PWO (pre workout) är ett samlat namn på olika typer av kosttillskott som höjer den fysiska prestationsförmågan. En PWO kan verka på flera olika sätt.  Effekten av tillskott varierar ofta mellan individer. Därför är det viktigt att prova sig fram till vad som passar just de egna behoven bäst.

En positiv effekt av en välfungerande PWO är en ökad motovation som leder till att du orkar tyngre vikter eller fler reps. I längden gör detta snabbare framsteg i träningen och att du når dina mål på kortare tid. Oavsett om det handlar om viktminskning eller muskelbyggnad. I vårt sortiment på Nordic Athlete hittar du prestationshöjare av hög kvalitet såsom Skip Energy Gel Cola med Koffein och vår egen Nitroboost med nitrat från rödbeta. Utforska vårt breda utbud av produkter och testa dig fram för att hitta din favorit.

Välj prestationshöjare efter dina behov

Hos Nordic Athlete hittar du ett stort utbud av PWOs för motionärer och atleter som kan intas som gel eller i pulver- eller tablettform helt efter eget tycke och smak. Det finns en betydande skillnad mellan hur olika prestationshöjare verkar i kroppen. Vissa påverkar kroppen långsamt medan andra tar lite längre tid på sig att ge effekt. Det gäller att välja det som möter just dina behov.

Två vanliga tillskott är kreatin och koffein. Koffein verkar snabbt i kroppen och är centralstimulerande. Koffein tas med fördel på tom mage cirka en halvtimme före tävling eller träning för att höja din energi. Koffeinet blockerar trötthetssignaler och ökar därmed kroppens förmåga. Skip Koffein i tablettform är ett bra val om du vill ha den här typen av PWO. Är du mer intresserad av ett preparat som verkar långsamt så är Self Real Creatine ett bra alternativ. Tillskottet tas oftast dagligen under en längre tid. Detta för att kroppen ska få tid på sig att samla på sig kreatin. Kreatin hjälper kroppen att utföra fysisk aktivitet och som förbättrar din uthållighet.