Snölägret i Idre avslutat

Snölägret i Idre avslutat

Vi avslutade lägret med ett ganska hårt intervallpass, vi började med 2 timmar lite lugnare uppvärmning för att sedan gå in i 5-4-3-2-1 serier x 2 med en paus på 2 minuter mellan varje set. Efter 2 veckors hårt träningsläger räckte det här gott och väl för hela teamet och kroppen behövde vila lite extra.

Intervallpass i Idre

Ett omväxlande träningsläger

Lägret har varit riktigt bra och har innehållit allt från utrustningstester, hårda pass, vacker natur och matlagningskurs med Melker Andersson. Vi fick också de nya teamkläderna från Northug som vi provade i samband med fotografering av den nya dräkten. Jag hoppas att ni gillar de nya kläderna, det är lite extra roligt att vara det första teamet som kör med Northugs kläder och glasögon!

Tjuvstart i Idre

Några i teamet passade på att tjuvstarta säsongen genom att ställa upp i tävlingen Tjuvstarten på Idrefjäll. Tävlingen består av 2 dagars tävlande där teamet ställde upp i 10 km klassisk samt 10 m skate. Vi gjorde bra ifrån oss, Linn vann båda dagarna i damernas tävling, Hedda kom tvåa i klassisk stil och Morten vann dag 1 och gick in på en 2:a plats dag 2. Ribban är satt för resten av säsongen och vi känner oss välrustade att ta oss an alla tävlingarna vi ställer upp i.

Avslutninsmiddag med laganda

2 veckors träning skulle kunna kännas som en lång tid, men alla aktiviteter har gjort att tiden snarare har gått lite för fort. Det var särskilt en happening som bokstavligen satte guldkant på hela lägret. Det är ju inte varje helg som man får chansen att laga mat med stjärnkrögaren Melker Andersson! Vi fick klä på oss en något annorlunda tävlingsmundering (i alla fall för en skidåkare), det vill säga full kockmundering. Vi fick sedan ta över köket i Melkers krog Kött & Fiskbaren i Idre. Här blev vi indelade i lag om 2 personer och uppgiften för varje lag blev att tillaga en av de 3 rätterna som vi sedan blev serverade till middag. Så vi fick både en matlagningskurs och njuta av en mycket god 3-rätters-middag i gott sällskap.

Teamet i udda tävlingskläder, matlagningskurs med Melker Andersson.

Tävlingssäsongen 2020 – 2021

Nu när lägret är slut är det dags att foskuera på tävlingssösongen, Visma Ski Classics har på grund av coronaläget valt att flytta fram säsongsstarten till Januari 2021. Under tiden fram tills dess kommer vi i Team Nordic Athlete att ställa upp i nationelal tävlingar på respektive hemmaplan, Norge, Sverige och Finland. Vi träffas sedan i December för en ny sammakomst.

Ta vara på varandra och tänk på det kommer att bli bra, världen kommer att bli normal igen. Det tar bara lite tid!

Lämna ett svar