Team Nordic Athlete

Team Nordic Athlete

Teamet planlades och grundades våren 2020. Det nya långloppsstallet är en vidareutveckling av Team Mäenpää.

Syftet med Teamet är att skapa en trygg och långsiktig plattform med Nordiskt samarbete inom uthållighetsidrott. Stallet består av finska, svenska och norska åkare. Team Nordic Athlete har idag kontrakt med fem herråkare och två damåkare. Från vänster ser vi Morten Eide Pedersen, Viktor Mäenpää, Hedda Bångman, Linn Sömskar, Hans Mäenpää och Hannes Mäenpää. Ej med på bild är Niko Koskela.

Norska långloppsspecialisten Morten Eide Pedersen är lagkapten.

”Man måste våga tänka större än landsgränserna”

Så här säger Morten Eide Pedersen själv om värvningen:
”Jag ser fram emot att lära känna nya skidlöpare över landets gränser igen. Det är några år sedan starten av min långvariga karriär med tiden i Team Exspirit som omfamnade löpare från Sverige, Italien, Schweiz och Norge. Man måste våga tänka större än landsgränserna för att bygga ett mångsidigt lag. Jag tror också att det kan vara världscupscirkusens framtid om några år.

Att Nordic Athlete ville ha ett långsiktigt samarbete ger trygghet för både mig och laget. Detta ger en bra grundmur att bygga vidare på. Då kan vi rekrytera fler skidåkare till laget som vill satsa på långlopp.

Det är roligt att kunna vara med och forma ett nytt och spännande lag. Det är viktigt för intresset för sporten att det finns flera lag som slåss i toppen. Det är också mycket roligt att Linn går med och sätter fullt fokus på långlopp, damsidan behöver fler utmanare om pallplaceringarna. Jag tror verkligen att hon kommer att vara en stark utmanare för de etablerade.

Morten Eide Pedersen

TEAMET

Morten Eide Pedersen (Norge), Hannes Mäenpää (Finland), Niko Koskela (Finland), Hans Mäenpää (Finland), Viktor Mäenpää (Finland), Linn Sömskar (Sverige), Hedda Bångman (Sverige).

Följ teamet på Instagram

Säsongen 20202021

Teamets mål för säsongen är att vara med och tävla om champion-västen och minst 6–8 pallplaceringar.